ישנן מספר אפשרויות עיקריות של שילובי צבעים:
שילוב צבעים משלימים – בחירת צבעים שממוקמים אחד מול השני על הגלגל – למשל: כחול–כתום, ירוק–אדום, צהוב סגול. כאשר צבע אחד הוא הדומיננטי והשני לא, לא מומלץ לכתוב טקסטים בצבעים משלימים (כגון: כתב אדום על רקע ירוק, הכיתוב ״יהבהב״ לנו והקריאה תהיה מתישה ולא נעימה). הניגודיות הגבוהה של צבעים משלימים יוצרת מראה תוסס במיוחד כאשר משתמשים בו בגוונים הטהורים (ללא תוספת לבן או שחור) אך צריך לשים לב שהשילוב לא יהיה צורם מדי לעין. ערכות צבעים משלימות הן מסובכות לשימוש במינונים גדולים אך עובדות היטב כאשר רוצים להבליט משהו באופן מיוחד ולהסית את תשומת הלב
![](https://www.giladesign.co.il/wp-content/uploads/2021/08/פוסט-2-תמונה-1-min-296x300.png)
שילוב צבעים אנלוגיים – בקבוצות צבעים אנלוגיות משתמשים בצבעים שנמצאים זה ליד זה על גלגל הצבעים. שילובים אלו יוצרים בדרך כלל עיצובים שלווים ונינוחים, נמצאים לעיתים קרובות בטבע והרמוניים ונעימים לעין. בבחירת השילובים האלו חשוב לבדוק שיש מספיק ניגודיות בין הצבעים. מומלץ לבחור צבע אחד שישלוט בעיצוב כולו, צבע שני לתמיכה ואילו הצבע השלישי ישמש (יחד עם שחור, לבן או אפור) להדגשה או הטעמה
![](https://www.giladesign.co.il/wp-content/uploads/2021/08/פוסט-2-תמונה-2-min-295x300.png)
שילוב צבעים שלישונים – בשילוב זה משתמשים בשלושה צבעים המרווחים באופן שווה סביב גלגל הצבעים. שילוב צבעים זה נוטה להיות תוסס למדי, גם אם משתמשים בגרסאות חיוורות או בלתי רוויות (טהורות) של הגוונים. כדי להשתמש בהרמוניה כזו בהצלחה, הצבעים צריכים להיות מאוזנים בקפידה – לתת לצבע אחד לשלוט ולהשתמש בשני האחרים להדגשה
![](https://www.giladesign.co.il/wp-content/uploads/2021/08/פוסט-2-תמונה-3-min-296x300.png)
שילוב צבעים משלימים ומפוצלים – שילוב זה הוא וריאציה של שילוב הצבעים המשלימים. במקום לבחור בצבע המשלים נבחר בשני הצבעים הסמוכים לו. שילוב צבעים זה בעל ניגודיות חזותית חזקה כמו שילוב הצבעים המשלימים, אך יש בו פחות מתח. שילוב זה הוא לעתים קרובות בחירה טובה למתחילים, מכיוון שקשה לפשל בו.
![](https://www.giladesign.co.il/wp-content/uploads/2021/08/פוסט-2-תמונה-4-min-296x300.png)
שילוב צבעים מלבני – משתמשים בארבעה צבעים המסודרים לשני זוגות משלימים ויוצרים מלבן. שילוב זה מציע הרבה אפשרויות וגיוונים והם נראים במיטבם כאשר נותנים רק לצבע אחד להיות דומיננטי, כדאי לשים לב גם לאיזון בין הצבעים החמימים ולצבעים הקרים בעיצוב שלך.
![](https://www.giladesign.co.il/wp-content/uploads/2021/08/פוסט-2-תמונה-5-min-296x300.png)
שילוב צבעים ריבועי – שילוב שדומה לשילוב המלבני אך כל ארבעת הצבעים שנבחר יהיו מרווחים באופן שווה סביב גלגל הצבעים. כמו השילוב המלבני גם כן כדאי לשים לב בעיצובים שלך, לאיזון בין הצבעים החמים והקרים.
![](https://www.giladesign.co.il/wp-content/uploads/2021/08/פוסט-2.-תמונה-6-min-295x300.png)
לסיכום:
שילובים מוצלחים זה עוד שלב בתכנון הצבעוניות בפרויקט, השלב הבא יהיה להחליט על הפרופורציות בין הצבעים בהם אנחנו משתמשים. כמה שטח ייקח הצבע הדומיננטי, כמה הצבע התומך וכמה הצבע המדגיש. לפירוט בבלוג על הפרופורציות…
ועכשיו עם כל הידע הזה, אפשר לנסות ולסטות קצת מהכללים ולגלות שילובים חדשים ומיוחדים של צבעים שיתאימו רק לך ויהיו סימן הזיהוי שלך! צבעים שיבדלו אותך מהשאר.
בהצלחה :)